Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Τι φαντάζεστε ότι πετάει ο Έλληνας στη θάλασσα;

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις της επικαιρότητας στον Ελληνικό χώρο
Raspberry Ketone: Φυσικό Αδυνάτισμα από Βατόμουρο για ταχύτατα αποτελέσματα
Τα ζώδια σήμερα από το NEWS LINKS GR
Αμέτρητες φορές έχει διαδραματιστεί η εξωφρενική σκηνή που ακολουθεί: Κάποιοι κρυφά, μέσα στα σκοτάδια, μεταφέρουν με φορτηγά τις παλιές ηλεκτρικές οικοσυσκευές τους για να τις ξεφορτωθούν ρίχνοντάς τες στη θάλασσα.


Μήπως είμαστε αμίμητοι; Προφανώς δεν έχουν άλλο τρόπο να απαλλαχτούν από αυτές και η θάλασσα φαντάζει ως η…βολικότερη λύση. Κάπως έτσι ο βυθός γεμίζει σκουπίδια, η ποικιλία των οποίων ξεπερνά κάθε φαντασία!


Φωνή βυθού, οργή δυτών

Μπορεί να μην το πιστεύεις, ωστόσο στα βάθη των ακτών μας οι εθελοντές δύτες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Υδροναύτες, που καθαρίζουν από το 2010 τους ελληνικούς βυθούς, έχουν ανασύρει (ανάμεσα σε κιλά πλαστικών και αλουμινένιων κουτιών) τα εξής αντικείμενα: Καρότσια σούπερ μάρκετ γεμάτα με κάθε λογής σκουπίδια, πλυντήρια ρούχων, ηλεκτρικές κουζίνες (γενικά πλήρες σετ νοικοκυριού), ραπτομηχανές, γλάστρες, φοίνικες, καρέκλες, τμήματα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, μπαταρίες, ελαστικά αυτοκινήτων, ποδήλατα, ολόκληρα παγκάκια (σχεδόν όλα όσα κοσμούσαν την προβλήτα του Λαυρίου). Οι Υδροναύτες ονόμασαν τις δράσεις τους για την απορρύπανση της θάλασσας «Φωνή Βυθού» και έχουν επανειλημμένα αναφέρει ότι ο κατάλογος με τα…βαπτισμένα αντικείμενα πραγματικά δεν έχει τελειωμό. Το κοινό μπορεί να τα δει μέσα από την έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας της οργάνωσης με τίτλο «Σιωπηλός Κόσμος» (συμπτωματικά τον ίδιο τίτλο είχε το πρώτο ντοκιμαντέρ του Ζακ Ιβ Κουστό, το οποίο το 1956 ανέδειξε για πρώτη φορά την έγχρωμη μαγεία των βυθών). Σήμερα ο δικός μας βυθός μπορεί να φωνάζει όσο θέλει. Ποιος τον ακούει άλλωστε;

Πίσω στο σπίτι (μέσω της διατροφής)

Όπως επισημαίνουν οι Υδροναύτες, όλα όσα πετάμε στη θάλασσα μια μέρα θα καταλήξουν στο πιάτο μας και στο πιάτο των παιδιών μας. Το γεγονός ότι δεν τα βλέπουμε δε σημαίνει ότι δεν θα μας επιστραφούν κάποια στιγμή πίσω στα σπίτια μας. Θα φροντίσει η διατροφική αλυσίδα γι αυτό.
Μοιραστείτε τη είδηση με τους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
War Thunder