Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Νιγηριανός κατάφερε και επιβίωσε μέσα σε βυθισμένο πλοίο για 60 ώρες

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις της επικαιρότητας στον Ελληνικό χώρο
Raspberry Ketone: Φυσικό Αδυνάτισμα από Βατόμουρο για ταχύτατα αποτελέσματα
Τα ζώδια σήμερα από το NEWS LINKS GR
Ήταν σίγουρος ότι θα πνιγόταν, αλλά η μοίρα είχε άλλη γνώμη

Τη δική του περιπέτεια (και τι περιπέτεια) έξησε ένας 29χρονος μάγειρας ρυμουλκού, όταν το σκάφος ναυάγησε στις 26 Μαΐου από τα μανιασμένα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού κάπου 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Νιγηρίας, προσπαθώντας να σταθεροποιήσει τάνκερ που ανεφοδιαζόταν από την πλατφόρμα της Chevron.

Από τα 12 άτομα του πληρώματος του ρυμουλκού «Jascon-4», οι δύτες ανέσυραν 10 πτώματα, την ώρα που υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Ο Χάρισον Οκένε κατάφερε ωστόσο να επιβιώσει, κλεισμένος στη στενάχωρη τουαλέτα του μικρού του δωματίου, με τον λιγοστό αέρα που παγιδεύτηκε εκεί (καθώς το πλοίο βούλιαζε αργά) να επαρκεί τελικά για τις ανάγκες διατήρησης στη ζωή.

Οι δύο Ννοτιοαφρικανοί δύτες που τον ανέσυραν ζωντανό από το ναυάγιο δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο ίδιος δήλωσε για το περιστατικό: «Ήμουν μέσα στο νερό στο απόλυτο σκοτάδι. Σκεφτόμουν ότι το τέλος είχε έρθει. Πίστευα ότι το νερό θα γέμιζε κάποια στιγμή την καμπίνα, πράγμα που τελικά δεν συνέβη».

Το δωμάτιο στο οποίο κατέφυγε καθώς το πλοίο βυθιζόταν εγκλώβισε λιγοστό αέρα, ο οποίος διατηρήθηκε παρά το γεγονός ότι το αναποδογυρισμένο πλοίο κατέληξε τελικά στον βυθό. Έκπληκτος ο Οκένε, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε ακόμα να αναπνέει. Και πέρασε τις επόμενες περίπου 2,5 ημέρες παγιδευμένος μέσα στο κουφάρι του πλοίου.

Φορώντας μόνο το εσώρουχό του, ο εγκλωβισμένος στη μικρή τουαλέτα Νιγηριανός κρατιόταν από τον νιπτήρα για να μπορεί να κρατά το κεφάλι του έξω από το νερό. Έπειτα από μία ολόκληρη μέρα εκεί, θα έβρισκε τελικά το κουράγιο να ανοίξει την πόρτα και να κολυμπήσει ως την καμπίνα του καπετάνιου, αναζητώντας τρόπο να εγκαταλείψει το ναυάγιο. Διαισθάνθηκε ωστόσο ότι δεν ήταν μόνος.

«Ήμουν παγωμένος, το κρύο ήταν αφόρητο, και δεν μπορούσα να δω τίποτα μέσα στα σκοτάδια. Μπορούσα βέβαια να μυρίσω τα πτώματα του πληρώματος, ήξερα ότι είναι κάπου κοντά. Τα ψάρια ήρθαν τότε και άρχισαν να τρέφονται με τους συντρόφους μου. Μπορούσα να ακούσω τους ήχους. Ήταν ο απόλυτος τρόμος».

Κι όταν το απόγευμα της 28ης Μαΐου έχασε πλέον κάθε ελπίδα, άκουσε τους δύτες που έστειλε η πλοιοκτήτρια εταιρία West African Ventures να περισυλλέξουν τους νεκρούς. «Είδα το φως από τον φακό και άρχισα να κάνω θόρυβο και να κουνάω τα χέρια μου. Ο δύτης με είδε σοκαρισμένος».

Κι έτσι η απίστευτη περιπέτεια των 60 τρομακτικών ωρών που πέρασε ο μάγειρας στον βυθό του ωκεανού θα έπαιρνε αίσιο τέλος, αφού πέρασε βέβαια άλλες δύο μέρες σε θάλαμο αποσυμπίεσης για να επιστρέψει η πίεση του σώματός του σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Δεν ξέρω τι σταμάτησε το νερό από το να γεμίσει το δωμάτιο. Προσευχόμουν στον Θεό. Το έκανε. Ήταν θαύμα!», δήλωσε ανακουφισμένος για το τέλος του μαρτυρίου του...
Μοιραστείτε τη είδηση με τους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
War Thunder